Pagina de start a forumului ECONOMIE FINANTE  PIATA IMOBILIARA ECONOMIE FINANTE PIATA IMOBILIARA
discutii depre finante banci credite macroeconomie imobiliare tendinte prognoze politici instrumente anunturi gratuite

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Arma enrgetica
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului ECONOMIE FINANTE PIATA IMOBILIARA -> CRIZA ENERGETICA, petrolul, prognoze, solutii
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
admin
Site Admin

Data înscrierii: 23/Noi/2007

MesajTrimis: Dum Ian 11, 2009 1:34 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Reamintesc faptu ca , inafara de gaze, petrol si armament clasic demodat, Rusia nu mai exporta si nu mai produce nimic.
Asa ca daca tot e vorba sa respectam piata, trebuie sa vedem de ce anume se moare mai repede, de frig sau de foame.
Rusia e dependena de exportul de gaze, poate mai mult decat Europa de importul gazelor astora.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
MIA
senior

Data înscrierii: 02/Apr/2008

MesajTrimis: Dum Ian 11, 2009 10:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mai produc și minereuri și produse intermediare nu numai exporturi energetice așa că de foame nu cred că ar muri ei - dar problema e că nici fițe de mare putere nu și-ar mai putea da ... Razz
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
admin
Site Admin

MesajTrimis: Lun Iul 13, 2009 10:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Boc urmează să semneze astăzi, la Ankara, alături de premierii Austriei, Turciei, Ungariei și Bulgariei, un acord interguvernamental de susținere a proiectului.

Dacă Ungaria, Austria și Turcia și-au pus la bătaie arsenalul politico-diplomatic pentru a avea un cuvânt cât mai greu de spus în proiectul de 8 mld. euro, susținut de UE și SUA, România face însă un rol de figurație, nereușind să-și impună vizibil un punct de vedere într-o afacere cu miză uriașă în plan economic și politic. România ar putea avea a doua cotă parte din profitul obținut de compania de proiect dacă acordul ce se va semna astăzi la Ankara va stipula că încasările se împart proporțional cu lungimea gazoductului pe teritoriul fiecărui stat în parte. “Bineînțeles că acordul de tranzit ar urma să cuprindă și modalitatea de împărțire a profitului”, a declarat ieri pentru Business Standard Ioan Rusu, directorul general al companiei de stat de transport gaze naturale Transgaz, companie membră a consorțiului Nabucco.

sursa:
www.money.ro
Sus
admin
Site Admin

MesajTrimis: Dum Dec 27, 2009 6:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Rusia a anulat toate exporturile de petrol către Ucraina pe luna ianuarie și a arătat că această țară ar putea avea probleme privind plata gazelor naturale, semnale care prefigurează o nouă criză a gazului între cele două state.
sursa:
mediafax

Ca de obicei criza vine in ianuarie.
Sus
admin
Site Admin

MesajTrimis: Mar Dec 29, 2009 1:18 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Rusia a avertizat, luni, Uniunea Europeană în privința unei posibile sistări a livrărilor de petrol prin intermediul Ucrainei către trei state din UE, din cauza unei dispute referitoare la tarifele de tranzit, a anunțat, luni, guvernul slovac, citând o scrisoare a Comisiei Europene, transmite AFP.
Iar declara Videanu stare de necesitate si cumpara petrol si gaze fara licitatie.
Sus
Extra3OO
Activ

Data înscrierii: 07/Aug/2009
Locație: Bucharest

MesajTrimis: Vin Ian 01, 2010 11:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

admin a scris:
Rusia a avertizat, luni, Uniunea Europeană în privința unei posibile sistări a livrărilor de petrol prin intermediul Ucrainei către trei state din UE, din cauza unei dispute referitoare la tarifele de tranzit, a anunțat, luni, guvernul slovac, citând o scrisoare a Comisiei Europene, transmite AFP.
Iar declara Videanu stare de necesitate si cumpara petrol si gaze fara licitatie.

Discutia e foarte lunga. Un documentar extrem de interesant pe acest subiect, ce imi confirma oarecum speculatia ca arma energetica a aparut inca din septembrie 2001 (WTC), implicatiile fiind infricosatoare.

Criza mondiala de acum pare sa fi aparut in urma incetarii acestei "intelegeri" (min 1:05:00 - min 1:10:30 - 1:11:03 "their house is their fortress"), cresterea exponentiala mondiala bazata pe resurse energetice ieftine luand sfarsit.

Urmeaza (logic) discutii foarte incinse legate de scutul antiracheta din Europa de Est, probabil ruperea Ucrainei in doua, miscari de strada peste tot dar mai ales in est.

Exagerez putin insa cred ca asta ar fi continuarea.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
admin
Site Admin

MesajTrimis: Lun Ian 04, 2010 11:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Rusia a suspendat alimentarea cu petrol a rafinăriilor din Belarus, după ce autoritățile de la Moscova și cele de la Minsk nu au reușit să ajungă la un acord în privința prețului.
Sus
admin
Site Admin

MesajTrimis: Mar Feb 09, 2010 11:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Iulian Iancu, presedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, a declarat, luni seara, la "Vorbe grele"(Antena 2 ), ca Rusia va reduce din nou livrarile de gaze naturale catre Romania si avertizeaza ca, in aceste conditii, furnizorii nu mai au stocuri decat pentru 4-5 zile.
sursa:
http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-6891196-ramanem-fara-gaze-4-5-zile-iulian-iancu-declarat-rusia-reduce-livrarile-gaze-catre-romania.htm?cfnl=
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului ECONOMIE FINANTE PIATA IMOBILIARA -> CRIZA ENERGETICA, petrolul, prognoze, solutii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3
Pagina 3 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum